19 Temmuz 2022 Salı

Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi

 

Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300 gram kemiksiz tavuk eti
  • 200 gram mantar
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber tuz

Krep için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Tavuklu Mantarlı Krep Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcını hazırlayalım tavukları soteleyelim. Mantarları ilave edelim bir sürede bu şekilde soteleyelim. İçine sebzeleri ve salçayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. İyice kavrulunca ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Krepleri hazırlayalım önce yumurtayı çok iyi çırpalım. Sütü ve suyu ilave edelim azar, azar unu ilave ederek çok iyi çırpalım pütürsüz kıvam elde edelim.
  • Tavaya iki kepçe kadar harçtan yayalım arkalı önlü pişirelim. Beşamel sosunu hazırlayalım. Sıvıyağ ve tereyağını eritelim unu ekleyelim çok az kavuralım sütü ekleyip, kıvam alana kadar karıştırarak kaynatalım.
  • Kreplerin içine harçtan iki yemek kaşığı koyalım dört ucundan birleştirip katlayalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirelim.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak tüketelim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder