Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Zevkinize göre baharat
Nasıl Yapılır?
- Soğan küp küp doğranır ve kavrulur, ardından biber kavrulur, domates ve sarımsakta eklenip kavrulduktan sonra salça eklenir. Son olarak yeşil fasulye eklenip, birazda o kavrulur.
- Daha sonra üzerini geçmeyecek şekilde su eklenir ve düdüklünün kapağı kapatılır.
- Fısırdadıktan sonra ocağın altı kısılır ve fasulyenin tazeliğini bağlı olarak 15-20 dakika yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder