20 Temmuz 2022 Çarşamba

Taze Fasulye Yemeği (Düdüklüde) Tarifi

 



Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Zevkinize göre baharat

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan küp küp doğranır ve kavrulur, ardından biber kavrulur, domates ve sarımsakta eklenip kavrulduktan sonra salça eklenir. Son olarak yeşil fasulye eklenip, birazda o kavrulur.
  • Daha sonra üzerini geçmeyecek şekilde su eklenir ve düdüklünün kapağı kapatılır.
  • Fısırdadıktan sonra ocağın altı kısılır ve fasulyenin tazeliğini bağlı olarak 15-20 dakika yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder