28 Temmuz 2022 Perşembe

Yaz Türlüsü Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gr taze fasulye
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 150 gr kıyma(şart değil kullanmayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iki adet patlıcan alacalı soyup küp küp doğranır,biraz tuzlanıp bir köşede bekletilir.
  • Bu ara fasulyeler yıkanıp ayıklanır ikiye üçe kırılır.
  • Ardından kabak yıkanıp küp küp doğranır.
  • Patates soyup küp küp doğranır.
  • Biberler yıkanıp ayıklanır doğranır.
  • Domates soyulup küp küp doğranır.
  • Sarımsakları ve soğanıda yemeklik doğrayıp yemeği pişirmeye başlanır,tencereye zeytinyağı sarımsak,soğan ve kıyma eklenir pembeleştirilir.
  • 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kokusu uçunca kadar çevrilir ardından fasulyeler eklenir 10 dk kavrulur.
  • Suyunu çekince kısık ateşte 10 dk daha kavrulur ki fasulyeler güzel pişsin.
  • Sonrasında sırasıyla patates,yıkanıp tuzundan arınmış patlıcan,kabak,biberler en üste domates eklenir.
  • 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  • Tuz ve baharatları eklenir orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır ve 30 dk pişirilir.
  • Sebzelerin pişme derecesini kontrol edip, ocağı kapatıp yemek biraz dinlendirilir.Sıcak servis yapılır 🍽️. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder