23 Temmuz 2022 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Düdüklü Tencerede) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı, domates, biber, karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
  • 1 küçük çay kaşığı pul biber, karabiber
  • 1 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Önce taze fasulyelerimizi, ayıklayıp, ister dikey, isterseniz yatay şekilde doğrayalım, yıkayıp, süzelim.
  • Düdüklü tenceremize sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım, üzerine suyu süzülmüş fasulyemizi ekleyip üç dakika kadar kavuralım, salçamızı koyup iki dakika sonra, rende domatesi ( ben kabuğunu soyup, rondodan geçtim).
  • Şeker, tuz ve zeytinyağını da ekleyelim, şöyle bir iki tur çevirip, 1 su bardağı su ilave edip, karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatalım, önce, orta ateşte fışladıktan sonra düdüğünü indirip kısık, ateşte 20_25 dakika sonra ocağımızı kapatalım. ( zaten kokusundan anlaşılıyor).
  • Havası çıktıktan sonra tenceremizin kapağını açalım kontrol edip servis yapalım.
  • Afiyet olsun, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder