Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy domates
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı, domates, biber, karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- 1 küçük çay kaşığı pul biber, karabiber
- 1 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Önce taze fasulyelerimizi, ayıklayıp, ister dikey, isterseniz yatay şekilde doğrayalım, yıkayıp, süzelim.
- Düdüklü tenceremize sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım, üzerine suyu süzülmüş fasulyemizi ekleyip üç dakika kadar kavuralım, salçamızı koyup iki dakika sonra, rende domatesi ( ben kabuğunu soyup, rondodan geçtim).
- Şeker, tuz ve zeytinyağını da ekleyelim, şöyle bir iki tur çevirip, 1 su bardağı su ilave edip, karıştırıp, tenceremizin kapağını kapatalım, önce, orta ateşte fışladıktan sonra düdüğünü indirip kısık, ateşte 20_25 dakika sonra ocağımızı kapatalım. ( zaten kokusundan anlaşılıyor).
- Havası çıktıktan sonra tenceremizin kapağını açalım kontrol edip servis yapalım.
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder