22 Ağustos 2022 Pazartesi

Tiftiklenmiş Et Dürüm Tarifi

 



Malzemeler

  • Tiftiklenmiş et
  • 1 adet lavaş
  • 1 yemek kaşığı barbekü sos
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet kornişon turşu
  • 2 dilim cheddar peyniri
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Dürüm için kuru soğanı ince ince doğrayalım.
  • Kapya biberleri jülyen şekilde keselim.
  • Bir tavada biraz zeytinyağında soğan ve biberleri kavuralım.
  • Soğanlar karamelize olunca altını kapatalım.
  • Lavaşın üzerine barbekü sosu sürelim.
  • Üzerine etleri yerleştirelim.
  • Üzerine soğan ve biberleri ekleyelim.
  • ha sonra sırayla cheddar peyniri ve turşuyu ekleyelim.
  • İstediğimiz baharatlar ile tatlandıralım.
  • Dürümümüzü sıkıca saralım.
  • Tost makinesinde alt üst kızartalım.
  • İkiye bölerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder