7 Ağustos 2022 Pazar

4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 litre + 200ml su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1-2 damla limon suyu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyag
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Bakliyatları güzelce sıcak suda yıkayın. Geniş bir tencereye tüm bakliyatları ilave edin üzerine.
  • Kaynamış su dökün yeşil mercimekler yumuşayana kadar haşlayın mercimekler yumuşadıktan sonra terbiyesi için.
  • Yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Haşlanmış çorba suyundan 1-2 kepçe terbiyenin üzerine ilave edin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız bu terbiyeyi çorbanın üzerine ilave edin, bir yandanda hızlı hızlı karıştırın kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın.
  • Çorbanız kaynamaya başladıktan sonra yağını hazırlayın, küçük bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları tereyağında kavurun.
  • Kavrulmuş soğanların üzerine baharatları ilave edip karıştırın sosu çorbanın üzerine dökün karıştırıp altını kaptın. Eğer kıvamı size koyu gelirse 1 su bardağı kaynamış su ilave edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder