7 Ağustos 2022 Pazar

Fırında Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt (oda ısısında)

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve üzerine ortadan ikiye kestiğimiz  domatesi, yine ortadan ikiye kestiğimiz kapya biberi yerleştirelim.
  • Sarımsaklarımızı soyarak domateslerimizin içerisine batıralım.
  • Son olarak halka halka doğradığımız kuru soğanı da tepsimize yerleştirelim.
  • Küçük bir kasenin içerisine karabiber, kekik, tuz ve şekeri alarak karıştıralım. Bu karışımı tepsimizdeki seblerin her yerine gelecek şekilde serpiştirelim.
  • Ardından tepsimizi önceden ısıtılmış 180° fırına yerleştirelim ve yaklaşık yarım saat kadar közlenmeye bırakalım.
  • Közlenen ve soğuyan domateslerimizin, biberlerimizin kabuklarını soyalım.
  • Tenceremize tereyağını alalım ve eritelim. Tereyağımız eridikten sonra unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Unumuzun rengi hafif pembeleştikten sonra salçamızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kısık ateşte kavuralım.
  • Ardından közlediğimiz sebzeleri tenceremize ekleyelim ve karıştıralım.
  • Sıcak suyumuzu ekleyerek son bir kez daha karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
  • Çorbamıza tekrar sıcak su ilavesi yapalım ve kıvamını ayarlayalım.
  • 3-4 dakika daha kaynattığımız çorbamıza pul biber, tuz ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  • Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdiğimiz domates çorbamız servise hazır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.  Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder