Malzemeler
- 4 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı süt (oda ısısında)
Nasıl Yapılır?
- İlk önce fırın tepsimize yağlı kağıt serelim ve üzerine ortadan ikiye kestiğimiz domatesi, yine ortadan ikiye kestiğimiz kapya biberi yerleştirelim.
- Sarımsaklarımızı soyarak domateslerimizin içerisine batıralım.
- Son olarak halka halka doğradığımız kuru soğanı da tepsimize yerleştirelim.
- Küçük bir kasenin içerisine karabiber, kekik, tuz ve şekeri alarak karıştıralım. Bu karışımı tepsimizdeki seblerin her yerine gelecek şekilde serpiştirelim.
- Ardından tepsimizi önceden ısıtılmış 180° fırına yerleştirelim ve yaklaşık yarım saat kadar közlenmeye bırakalım.
- Közlenen ve soğuyan domateslerimizin, biberlerimizin kabuklarını soyalım.
- Tenceremize tereyağını alalım ve eritelim. Tereyağımız eridikten sonra unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
- Unumuzun rengi hafif pembeleştikten sonra salçamızı ekleyelim ve 1-2 dakika daha kısık ateşte kavuralım.
- Ardından közlediğimiz sebzeleri tenceremize ekleyelim ve karıştıralım.
- Sıcak suyumuzu ekleyerek son bir kez daha karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynadıktan sonra blenderden geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
- Çorbamıza tekrar sıcak su ilavesi yapalım ve kıvamını ayarlayalım.
- 3-4 dakika daha kaynattığımız çorbamıza pul biber, tuz ve sütü ekleyerek karıştıralım.
- Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdiğimiz domates çorbamız servise hazır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, kızarmış ekmek dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder