Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı dana eti
- 2 adet soğan
- 3-4 adet yeşil sivri biber
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı kaynamış su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Etleri küçük küçük doğrayın geniş bir tencereyi ısıtın ve kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.
- Suyunu salana kadar kavurun ben etin saldığı ilk suyu döktüm tekrar üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip kısık ayarda kapağını kapatıp pişiridim.
- Etleri güzelce suyunu çektikten sonra biraz daha susuz bir şekilde pişirip etleri tencerenin dibine tuturdum.
- Daha lezzetli oluyor dibine tutan sosu tereyag ile kavurdum.
- Etler güzel yumuşacık piştikten sonra kabuğunu soyduğum domatesleri küçük küçük doğradım.
- Diğer malzemeleri de küçük küçük doğradıktan sonra pişmiş olan etin üzerine ilave etim.
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ kırmızı toz biber yarım çay bardağı su ilave edip biberler yumuşayana kadar devam kavurdum afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder