7 Ağustos 2022 Pazar

Kavurma Tarifi

 

 Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tatlı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Etleri küçük küçük doğrayın geniş bir tencereyi ısıtın ve kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.
  • Suyunu salana kadar kavurun ben etin saldığı ilk suyu döktüm tekrar üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip kısık ayarda kapağını kapatıp pişiridim.
  • Etleri güzelce suyunu çektikten sonra biraz daha susuz bir şekilde pişirip etleri tencerenin dibine tuturdum.
  • Daha lezzetli oluyor dibine tutan sosu tereyag ile kavurdum.
  • Etler güzel yumuşacık piştikten sonra kabuğunu soyduğum domatesleri küçük küçük doğradım.
  • Diğer malzemeleri de küçük küçük doğradıktan sonra pişmiş olan etin üzerine ilave etim.
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ kırmızı toz biber yarım çay bardağı su ilave edip biberler yumuşayana kadar devam kavurdum afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder