12 Ağustos 2022 Cuma

Alanya Usulü Fıstıklı Limonata Tarifi

 




 Malzemeler

  • 4 limon (kabuğu ve suyu )
  • 1 portakal suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı kavrulmuş kabuğundan ayıklanmış tuzsuz yer fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkadığınız limonların, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla beyaz kısımlarının gelmemesine dikkat ederek rendeleyin. Toz şeker ekleyerek ovun.
  • Taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın. Biraz bu şekilde bekletebilirsiniz. Bu şekilde bekleyen limon aromasını daha çok verecektir.
  • Daha sonra bir süzgeç yardımı ile süzüp,üzerine suyu ekleyin. Soğuyunca kavrulmuş ve kabuğundan ayıklanmış fıstık ile servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder