12 Ağustos 2022 Cuma

Köstebek Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Ara dolgu için;

  • 1 paket kremşanty
  • 1 paket pasta kreması
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 adet muz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Dilediğiniz herhangi süslemeler

    Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabına yumurtaları kıralım. Şekeri ilave edip çırpıcı ile rengi beyazlasana kadar çırpalım.
  • Süt ve yağı ilave edelim kakao kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş karıştıralım.
  • Karışımı yağlanmış kalıba dökelim. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Krema malzemelerini çırpıcı ile çırpalım dolaba koyalım. Pişen keki soğumaya bırakalım.
  • Kekin ortasını tabak yardımıyla daire şeklinde keselim sonra kaşıkla içini oyalım.
  • Çıkan kırıntıları rondodan geçirelim.
  • Kremşantiye damla çikolataları karıştıralım.
  • Keki sütle ıslatalım. Kremşantinin birazını kekin iç kısmına sürelim.
  • Kekin ortasına dilimlediğimiz muzları yerleştirelim.
  • Kremayı muzların üzerine yayalım. Tekrar dilimlenmiş muzları dizelim.
  • Kalan kremayı da tümsek şekli vererek kekin üzerine yayalım.
  • Rondodadan geçen kek kırıntılarını kremanın üzerine bolca dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • Not: Süslemeleri benmari usulü çikolataya çilek batırarak yaptım. Süsleme işi tamamen size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder