Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı fasulye
- 1 su bardak ceviz içi
- 1 su bardak kayısı
- 1 su bardak kuru üzüm
- 1 su bardak kuru incir
- 1 fincan antep fıstığı
- 1 fincan fındık içi
- 5-6 karanfil
- 2 su bardak süt
- 1 bardak pekmez (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı beyaz susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2.5 su bardağı çay şekeri
- 3 litre su
Nasıl Yapılır?
- Fasulye nohutu bir gün önceden ıslatın.
- Karanfillerin üzerine su koyup bir gün bekletin.
- Ertesi gün nohut ve fasulyeyi haşlayın.
- Kuru meyveleri doğrayın.
- Buğdayı tencereye alıp bir miktar su koyup 8 dakika kaynatın.
- Buğdayı süzgeçle suzup tekrar tencere alın üzerine su koyup kaynamaya bırakın.
- Fasulye ve nohutun üzerindeki suyu süzüp kaynayan aşureye ilave edin.
- Bir gün önceden suda beklettiğimiz karanfillerin süzüp suyunu kaynayan aşureye ilave edin.
- Sırasıyla süt pekmez çörek otu ,susam, pirinç ,çay şekeri ,kuru üzüm ,incir, kayısı, ceviz fındık antep fıstığını ilave edin karıştırın.
- Aşure kıvamı alana kadar kaynatın.
- Ocaktan alın aşure kabı veya kaselere bölüştürün.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder