11 Ağustos 2022 Perşembe

Aşure Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı fasulye
  • 1 su bardak ceviz içi
  • 1 su bardak kayısı
  • 1 su bardak kuru üzüm
  • 1 su bardak kuru incir
  • 1 fincan antep fıstığı
  • 1 fincan fındık içi
  • 5-6 karanfil
  • 2 su bardak süt
  • 1 bardak pekmez (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı beyaz susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 2.5 su bardağı çay şekeri
  • 3 litre su

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulye nohutu bir gün önceden ıslatın.
  • Karanfillerin üzerine su koyup bir gün bekletin.
  • Ertesi gün nohut ve fasulyeyi haşlayın.
  • Kuru meyveleri doğrayın.
  • Buğdayı tencereye alıp bir miktar su koyup 8 dakika kaynatın.
  • Buğdayı süzgeçle suzup tekrar tencere alın üzerine su koyup kaynamaya bırakın.
  • Fasulye ve nohutun üzerindeki suyu süzüp kaynayan aşureye ilave edin.
  • Bir gün önceden suda beklettiğimiz karanfillerin süzüp suyunu kaynayan aşureye ilave edin.
  • Sırasıyla süt pekmez çörek otu ,susam, pirinç ,çay şekeri ,kuru üzüm ,incir, kayısı, ceviz fındık antep fıstığını ilave edin karıştırın.
  • Aşure kıvamı alana kadar kaynatın.
  • Ocaktan alın aşure kabı veya kaselere bölüştürün.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder