Malzemeler
- 7-8 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 9-10 adet kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- Varsa taze soğan (bende yoktu koymadım)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Sosu için;
- Yarım çay bardağı turşu suyu
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Biraz zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın.
- Suyunu süzüp, kabuklarını soyun.
- Küçük küçük doğrayın.
- Soğanları ince ince doğrayın. Elinizle yoğurun.
- Derin bir kaseye patatesleri alın.
- Soğanları, mısırı, minik minik doğranan kornişon turşuyu, incecik doğranan dereotu ve maydanozu ekleyip hepsini karıştırın.
- Sosu için tüm malzemeleri ayrı bir kaseye alıp çırpın.
- Patatesli karışıma sosu ekleyip, güzelce karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder