Malzemeler
Biberli domatesli sos için:
- 2 kilo rendelenmiş domates
- 1 kilo kabuklarından ayıklanmış ince kıl biber
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sirke
- 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı (Ayçiçek yağı ile karışık kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı salamur tuz (Damak tadına göre ayarlanabilir)
- 1 baş rendelenmiş yada minik minik doğranmış sarımsak
- Yarım demet doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabında domates,şeker,limon tuzu,küçük küçük halka şeklinde doğranmış biber,salamura tuz,sarımsak, zeytinyağı,sirke ve maydanoz hepsi güzelce karıştırılıp üzeri güzelce streç film ile kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir. (köpürmesini önlemek için)
- Ertesi gün kavanozlarda doldurulup kaynatılmış kapaklar ile sıkıca kapatılıp ters çevirilip birkaç saat bekletilir.
- Daha sonra serin bir yerde saklanılıp istenilen zamanda açılıp servis edilir afiyet olsun.
Not :ben bu ölçüler ile 2 adet 1 kilogramlık ve 3 adet yarım kilogramlık kavanoz elde ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder