11 Ağustos 2022 Perşembe

Biberli Domates Turşusu Tarifi

 



Malzemeler

Biberli domatesli sos için:

  • 2 kilo rendelenmiş domates
  • 1 kilo kabuklarından ayıklanmış ince kıl biber
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik sirke
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı (Ayçiçek yağı ile karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı salamur tuz (Damak tadına göre ayarlanabilir)
  • 1 baş rendelenmiş yada minik minik doğranmış sarımsak
  • Yarım demet doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabında domates,şeker,limon tuzu,küçük küçük halka şeklinde doğranmış biber,salamura tuz,sarımsak, zeytinyağı,sirke ve maydanoz hepsi güzelce karıştırılıp üzeri güzelce streç film ile kapatılıp 1 gece buzdolabında bekletilir. (köpürmesini önlemek için)
  • Ertesi gün kavanozlarda doldurulup kaynatılmış kapaklar ile sıkıca kapatılıp ters çevirilip birkaç saat bekletilir.
  • Daha sonra serin bir yerde saklanılıp istenilen zamanda açılıp servis edilir afiyet olsun.
  • Not :ben bu ölçüler ile 2 adet 1 kilogramlık ve 3 adet yarım kilogramlık kavanoz elde ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder