13 Ağustos 2022 Cumartesi

Aşure Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı yarma
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 20 tane sarı kayısı kurusu
  • 10 15 tane siyah kayısı kurusu
  • 10-15 tane incir
  • 1 su bardağı kuru üzün(300ml)
  • 2 tane kabuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 -1.5 su bardağı şeker(300ml)fazlada konulabilir
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı badem (300ml)
  • 1 su bardağı fındık(300ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Akşamdan yarmayı kaynatıp şişirelim fasulyeyi nohudu ıslayalım.
  • Sabah yarmayı tencereye su ekleyip tencereye alalım kaynamaya bırakalım, suyu az olmasın yarmalar piştikçe kıvam alacaktı. Kabuklarını soyduğumuz bademleri ve fındıklarıda yarma ile atalım.
  • Başka bir tencerede fasulyeleri haşlayalım nohudu düdüklüde 10 15 dk haşlar gibi pişirelim nohut sert olduğu için daha diri kalabilir. Her ihtimale karşı ben o şekilde yaptım.
  • Daha sonra haşlanan nohudu ve fasulyeyi ekleyelim suyu az ise su ekleyelim.
  • Kıvamı yaklaşınca tarçını tuzu sütü ekleyelim en son üzüm kayısı ve incirleri ekleyelim. 10 dk daha kaynatıp şekeri ekleyelim en son şeker eklensin çünkü ona göre ayarlarsınız. Kıvamına ekledikçe dikkat edelim.
  • Ocaktan alalım istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben az şekerli sevdiğim için tadı güzeldi isteyen ekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder