9 Ağustos 2022 Salı

Aşure Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru incir
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 adet elma
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 litre sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • 1 gece suda beklettiğimiz aşurelik buğdayın suyunu süzelim ve tencereye alalım.
  • Üzerine sıcak su ekleyerek 50 dakika kadar pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerine haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohut, pirinç, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve 1 litre sıcak suyu ekleyelim.
  • Daha sonra yarım elmanın üzerine karanfilleri batıralım ve tenceremize alarak 30 dakika daha pişirelim.
  • Yarım saat sonra elmayı tencerenin içerisinden alalım.
  • Fındık içi ve toz şekeri ekleyerek 15 dakika daha pişirelim.
  • Pişen aşuremizi kaselere alalım. üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Oda sıcaklığına gelen aşureleri buzdolabına kaldıralım ve ve soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder