Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı kuru kayısı
- Yarım su bardağı kuru incir
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 adet elma
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 litre sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1 gece suda beklettiğimiz aşurelik buğdayın suyunu süzelim ve tencereye alalım.
- Üzerine sıcak su ekleyerek 50 dakika kadar pişirelim.
- Sürenin sonunda üzerine haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohut, pirinç, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve 1 litre sıcak suyu ekleyelim.
- Daha sonra yarım elmanın üzerine karanfilleri batıralım ve tenceremize alarak 30 dakika daha pişirelim.
- Yarım saat sonra elmayı tencerenin içerisinden alalım.
- Fındık içi ve toz şekeri ekleyerek 15 dakika daha pişirelim.
- Pişen aşuremizi kaselere alalım. üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
- Oda sıcaklığına gelen aşureleri buzdolabına kaldıralım ve ve soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder