Malzemeler
Hamuru için;
- 3 çay bardağı köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı un
- Ilık su
- Tuz
- Kimyon
Suyu için;
- Sıvıyağ
- Kuru nane
- Tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı salça
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çorbamızın köfteleri için ince bulgurumuzu sıcak suyla hafif ıslatalım ve üzerini kapatıp şişmesini bekleyelim.
- Ardından baharatlarla karıştırılıp unumuz azar azar eklenerek gerekirse su ile kıvam verilir ve nohuttan biraz büyük şekilde yuvarlanır.
- Derin bir tencereye sıvı yağ ekleyelim ve sıvı yağ kızdıktan sonra biraz salça ile kavrulur yaklaşık iki litre kadar su koyulur kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca tanesi atılır, özleşmeye bırakılır. Yaklaşık 25-30 dk. Kadar kaynatılıp üzerine tereyağında kavrulmuş olan nane ve kırmızı biber dökülerek sıcak servis edilir.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
NOT: Çorba suyu için tenceremize sıvıyağ kızdıktan sonra bir adet ince doğranmış soğanları kavuralım. Ardından salçamızı ekleyerek tekrar kavuralım, kavrulduktan sonra suyumuzu ekleyelim ve rondodan geçirelim suyumuz kaynadıktan sonra köfteleri ekleyerek kontrollü olarak pişirelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder