2 Ağustos 2022 Salı

Baharatlı Patates Kavurma Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet büyük boyutta patates
  • 1/2 (yarım) kapya biber (İsteğe bağlı ekstra yeşil biber de kullanabilirsiniz)
  • Kaşar peyniri 25-30 gr (Ben az koydum siz dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz )
  • Tuz
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğradıktan sonra az yağ ile kapaklı tavada kavuruyoruz.
  • Doğradığımız kapya biberi ekliyoruz (Ekstra olarak yeşil biber de kullanabilirsiniz)
  • Biberler ve patates tamamen kavrulduktan sonra baharatları ekliyoruz.
  • En son üzerine kaşar peynirimizi koyup, kapağını kapatıp, kaşarlar erdikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder