2 Ağustos 2022 Salı

Kayısı Reçeli Az Kurutulmuş Kayısıdan Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 ölçü kayısı
  • 1 ölçü şeker
  • 1 ölçü su
  • 1 limonun suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Kayısı reçeli aslında soyulup, kirece yatırılarak yapılır. Böylece reçelin içinde kayısılar dağılmaz. Bu yöntem bana çok doğal gelmediği için farklı arayışlardaydım ve sonunda bu yöntemi buldum.
  • Bu yöntem sayesinde kayısıların tadı ve aroması kaybolmuyor. Efsane bir lezzet oluyor.
  • Tam olgunlaşmamış ve yumuşamamış kayısılar çekirdekleri çıkartılarak dörde bölünür. Güneşte iki gün hafifçe kurutulur.
  • Kayısılar 6 kase oldu aynı kaseyle ölçü almaya başladım.
  • Şerbet için kayısılar kadar su ve şekeri (Benimki 6 kase su ve 6 kase şeker) tencereye koyup pişirelim.
  • Şerbet koyulaşınca kayısıları ekleyelim pişirmeye devam edelim.
  • Pişmeye yakın bir limonun suyunu ekleyelim (Kayısı miktarı az ise yarım limon ekleyin)
  • Koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp üzerini tülbentle örtelim güneşte birkaç gün bekletelim.
  • Kıvamını alınca kavanozlara dolduralım.
  • Reçelin pişme aşamaları ile ilgili videoyu aşağıya ekledim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder