11 Ağustos 2022 Perşembe

Balık Biber Turşusu (Kütür Kütür Sapsarı) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg balık biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 5 su bardak su
  • 2.5 yemek kaşığı salamuralık iri tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi

    Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp süzülür (eldiven giyin lütfen ) ince ince dilimlenir.
  • Kavanozlara arada bastırılarak doldurulur. Her kavanoza sarımsak eklenir. 5 su bardağı su kaynatılır.
  • Bir kasede sirke ,tuz ve şeker eriyene dek karıştırılır.
  • Üzerine kaynar su eklenir, soğumadan hemen kavanozlar sıcak su ile doldurulur.
  • Kapaklar 2 kez geri 1 kez ileri olmak suretiyle sıkıca kapatılır.
  • Tamamen soğuyup kapakları vakumlanana kadar yerinden oynatmayın lütfen. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder