11 Ağustos 2022 Perşembe

Dışı Kıyır Kıyır İçi Yumuşacık Patatesli Poğaça Tarifi

 


Malzemeler

  • 1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine sürülecek )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( 20 yemek kaşığı )
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ( 20 yemek kaşığı sıvı hali ile)
  • 1 çay bardağı yoğurt ( 5 dolu yemek kaşığı)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 500 gram un

Patatesli iç harcı için:

  • 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 büyük boy patates ( benim çocuklarım iç harcını sevdiği için ben fazla yaptım)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ya da kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm sıvı malzemeleri karıştırın.
  • Ardından unu ile kabartma tozunu ekleyip yoğurun ve üzerini örtün.
  • Arzu ederseniz iç harcını daha önceden hazırlayın, yapımı daha kolay olacaktır yoksa patatesler sıcakken biraz soğuması için beklemek gerekiyor.
  • Patatesleri önceden haşlayın, soyup rendeleyin.
  • Soğanları küp küp doğrayın tavaya alıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından patates ve baharatlarını ekleyin karıştırıp altını söndürün.
  • Hamuru 16 bezeye ayırın, kahve kabağı büyüklüğünde açın, ortasına bir yemek kaşığı kadar harçtan koyun ve hamurun kenarlarından ortasına kadar çift taraflı yapıştırın.
  • Ters döndürün hafif üzerine bastırın ve tepsi alın.
  • Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
  • Çatalın tersi ile çizerek poğaçalarınıza şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200°C’de üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder