Malzemeler
- 1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine sürülecek )
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 20 yemek kaşığı )
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ( 20 yemek kaşığı sıvı hali ile)
- 1 çay bardağı yoğurt ( 5 dolu yemek kaşığı)
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 500 gram un
Patatesli iç harcı için:
- 3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 büyük boy patates ( benim çocuklarım iç harcını sevdiği için ben fazla yaptım)
- 2 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber ya da kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm sıvı malzemeleri karıştırın.
- Ardından unu ile kabartma tozunu ekleyip yoğurun ve üzerini örtün.
- Arzu ederseniz iç harcını daha önceden hazırlayın, yapımı daha kolay olacaktır yoksa patatesler sıcakken biraz soğuması için beklemek gerekiyor.
- Patatesleri önceden haşlayın, soyup rendeleyin.
- Soğanları küp küp doğrayın tavaya alıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından patates ve baharatlarını ekleyin karıştırıp altını söndürün.
- Hamuru 16 bezeye ayırın, kahve kabağı büyüklüğünde açın, ortasına bir yemek kaşığı kadar harçtan koyun ve hamurun kenarlarından ortasına kadar çift taraflı yapıştırın.
- Ters döndürün hafif üzerine bastırın ve tepsi alın.
- Üzerlerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
- Çatalın tersi ile çizerek poğaçalarınıza şekil verin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200°C’de üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder