Malzemeler
- ️1 bağ semizotu
- ️1 adet soğan
- ️1 diş sarımsak
- ️1 adet kapya biber
- ️1 çay bardağı başbaşı bulgur
- ️2 adet domates
- ️Kaşık ucuyla salça
- ️Yarım çay bardağı su
- ️2 kaşık zeytinyağı
- ️Damak zevkinize göre tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zeytinyağında soğanlarımızı kavuruyoruz. Ardından sarımsak ve kapya biberleri katıyoruz.
- Biraz yumuşayınca küp domatesleri, salçamızı ve tuzunu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Semiz çok çabuk pişen bir sebze olduğu için önceden bulgurun ve kapya biberin biraz pişmesini sağlıyoruz.
- Hafif yumuşayan bulgurumuzun üstüne semizotlarını ekleyip küçük ocak, az ateşte pişiriyoruz.
- İster yoğurtla ister de sade servis edebilirsiniz. 🍀Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder