Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 5 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, su ,yumurta akı ve tuzu ekleyin karıştırıp, un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım 30 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan 2 eşit beze yapalım.
- Bezeleri merdane yada oklava ile tepsi boyutuna getirelim.
- Üzerine eritilmiş tereyağını dökelim sarıp rulo yapalım gül böreği şeklinde katlayıp buzlukta 10 dakika yağın donmasını sağlayın.
- Soğanları iri olacak şekilde doğrayın sıvı yağda soteleyin tuz ve biberi ekleyip soğumaya bırakın.
- Dinlenen bezeleri merdane ile açalım büyük fırın tepsisine alalım soğuyan soğanları döküp yayın 2. bezeyi de açarak üstüne kapatın.
- Yumurta ve sütü üzerine sürüp, 200 derecelik fırında pişirelim afiyetler olsun.
Arasına sürmek için;
Üzerine sürmek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder