6 Ağustos 2022 Cumartesi

Churros Tarifi

 

Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta

Bulamak için;

  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (Dilerseniz tamak tadınıza göre artırabilirsiniz)

Churrosları banmak için;

  • Benmari usulü eritilmiş sürülebilir çikolata (Tadıbu)

     Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; tenceremize su şeker ve tereyağını alalım. Kaynayınca içerisine unumuzu ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bastıra bastıra pişirelim.
  • Daha sonra hamuru bir kaseye aktaralım 5 dk kadar soğutalım. Sonrasında tek tek yumurtaları ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Hamurumuz hazır.
  • Hamurumuzu içerisine en küçük boy yıldız duy yerleştirdiğimiz sıkma torbasına alalım.
  • Bir tavaya kızartmak için sıvı yağ ekleyelim ve ateşi harlayalım. Daha sonra ocak ayarını orta ayara getirelim.
  • Hamurumuzu dilediğimiz boyutlarda yağlı tencereye sıkalım. Hamurları kolayca kesmek için ben makas kullandım.
  • Kızartıp pişen hamurları bir tabağa alalım. Çok fazla bekletmeden hazırladığımız tarçınlı harca hamurlarımızı bulayalım ve servis edeceğimiz tabağa alalım.
  • Artık churroslarımız hazır. Yanına bir kaseye çikolatamızı da koyalım ve bandırarak afiyetle yiyelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder