Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
Bulamak için;
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın (Dilerseniz tamak tadınıza göre artırabilirsiniz)
Churrosları banmak için;
- Benmari usulü eritilmiş sürülebilir çikolata (Tadıbu)
Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tenceremize su şeker ve tereyağını alalım. Kaynayınca içerisine unumuzu ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar bastıra bastıra pişirelim.
- Daha sonra hamuru bir kaseye aktaralım 5 dk kadar soğutalım. Sonrasında tek tek yumurtaları ekleyelim ve spatula ile karıştıralım. Hamurumuz hazır.
- Hamurumuzu içerisine en küçük boy yıldız duy yerleştirdiğimiz sıkma torbasına alalım.
- Bir tavaya kızartmak için sıvı yağ ekleyelim ve ateşi harlayalım. Daha sonra ocak ayarını orta ayara getirelim.
- Hamurumuzu dilediğimiz boyutlarda yağlı tencereye sıkalım. Hamurları kolayca kesmek için ben makas kullandım.
- Kızartıp pişen hamurları bir tabağa alalım. Çok fazla bekletmeden hazırladığımız tarçınlı harca hamurlarımızı bulayalım ve servis edeceğimiz tabağa alalım.
- Artık churroslarımız hazır. Yanına bir kaseye çikolatamızı da koyalım ve bandırarak afiyetle yiyelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder