Malzemeler
- 2 paket bisküvi (400g)
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 80g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 100g tereyağı
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
Nasıl Yapılır?
- Bisküvili çikolatalı topları için petibör bisküvilerimizi elimizle küçük parçalar halince kıralım.
- Ocağa aldığımız sos tavasına tereyağını alarak eritelim.
- Yağ eridikten sonra üzerine toz şeker, vanilya, kakao ve sütü ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Şeker eridikten sonra ocaktan aldığımız karışıma bitter çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Bisküvilerimizin üzerine fındık kırığını ve hazırladığımız çikolatalı sosu ekleyerek önce kaşıkla ardından elimizle karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz.
- Hazır olan harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayalım. Tüm harç bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
- Daha sonra çikolata toplarımızı toz antep fıstığı, fındık kırığı ya da hindistan cevizine bulayarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder