Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi (350 gr)
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
- Kakao
- Fındık
- Toz Antep Fıstığı
Nasıl Yapılır?
- Bisküvili toplar tarifi için bisküvilerimizi küçük parçalar halinde kıralım ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Ardından tereyağını eritelim ve ayrı bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine süt, toz şeker ve kakaoyu ekleyelim, tel çırpıcı ile tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Yeterince karıştırdıktan sonra kırdığımız bisküvileri karışıma ilave edelim.
- Üzerine ceviz kırığını da ekleyelim ve tüm malzemeyi güzelce karıştıralım. Harcımızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Harcımız hazır olduktan sonra harçtan 1 yemek kaşığı ya da dilediğiniz büyüklükte bir parça alarak elimizde yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz topları hindistan cevizi, fındık, antepfıstığı veya kakaoya bulayalım.
- Harcımız tamamen bitinceye kadar tüm topları şekillendirip üzerlerini güzelce bulayalım ve servis edelim. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder