11 Ağustos 2022 Perşembe

Kavut (Van Yöresi Kahvaltısı) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kavut
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı bal yada pekmez

    Nasıl Yapılır?

  • Tavaya tereyağı koyup eritelim.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca kavut ununu koyup 4-5 dakika kadar ağır ateşte kavuralım.
  • Servis esnasında üzerine bal yada pekmez gezdirelim.
  • Eğer tuzlu olsun isterseniz kavururken biraz tuz atabilirsiniz.
  • Çok katı olursa biraz yağ ilavesi çok cıvık olursa da un ilavesiyle dengeleyin.
  • Yani ne çok katı nede cıvık olacak.
  • Van kahvaltısının olmazsa olmazı bu tarifimde sayfamda kalsın istedim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • Not: Tatlı ölçüsünü damak zevkinize göre ayarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder