11 Ağustos 2022 Perşembe

Karadut Şurubu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg taze karadut
  •  1,5 su bardağı şeker (miktarını kendinize göre ayarlamanız daha doğru olur.)
  • 2 litre su
  • yarım limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Karadutları ezmeden dikkatlice yıkayarak tencereye alalım.
  • Üzerine şekeri ilave edelim. 1.5-2 lt kadar su ilave edip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alalım ve 15- 20 dakika kadar kaynatalım. Ara ara nazikçe karıştıralım.
  • Sürenin sonunda limon suyunu ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  • Ocaktan aldıktan sonra biraz soğuması için bekleyelim ve ince bir elekten geçirelim. Bu aşamada spatula ile bastırarak posasını daha rahat çıkartabilirsiniz.
  • Karadut şurubunu buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder