Malzemeler
- 1 kg taze karadut
- 1,5 su bardağı şeker (miktarını kendinize göre ayarlamanız daha doğru olur.)
- 2 litre su
- yarım limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Karadutları ezmeden dikkatlice yıkayarak tencereye alalım.
- Üzerine şekeri ilave edelim. 1.5-2 lt kadar su ilave edip karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alalım ve 15- 20 dakika kadar kaynatalım. Ara ara nazikçe karıştıralım.
- Sürenin sonunda limon suyunu ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Ocaktan aldıktan sonra biraz soğuması için bekleyelim ve ince bir elekten geçirelim. Bu aşamada spatula ile bastırarak posasını daha rahat çıkartabilirsiniz.
- Karadut şurubunu buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder