15 Ağustos 2022 Pazartesi

Lazanya Tarifi

 

Malzemeler

Ragout için gerekenler:

  • 400-450 gram dana kıyma
  • 1,5 adet kuru soğan ( veya bir büyük boy )
  • 3 küçük diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 400 gram konserve domates
  • 1 küp şeker
  • 300 ml. sebze veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 300 ml. süt
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi rendesi
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri

Arasına:

  • 12 adet makarna yaprağı ( ben 3 kat için 4der tane kullandım )

Üzeri için:

  • 250 gram rende mozarella
  • 1 dolu yemek kaşığı parmesan peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları, sarımsağı ve havucu ince ince doğrayalım ( ben rondo kullandım ).
  • Tavaya zeytinyağını alalım ve kızdıralım.
  • Soğan ve sarımsağı 1 dakika kavuralım, ardından havucu ekleyip yine bir dakika kavuralım.
  • Kıymayı ekleyelim ve eze eze rengi dönene kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyip kavuralım.
  • Baharatları, konserve domatesi ve küp şekeri de ekleyelim ve karıştıralım.
  • Son olarak sebze veya et suyu ilave edip karıştıralım ve 10 dakika orta ateşte pişirelim.
  • Beşamel sos için önce tereyağını tavada eritelim.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Soğuk sütü ilave edelim ve biraz karıştıralım.
  • Baharatları ve parmesanı ilave edip karıştıralım.
  • 1 -2 dakika kaynadıktan sonra ocağı kaptalım.
  • Lazanyayı hazırlamadan evvel fırını ısıtmaya başlayalım, 180 derece, fanlı ayar.
  • Borcamın ilk katına önce ragout dağıtalım, üzerine makarna yaprakları yerleştirelim ( ben her kata 4 tane kullandım, önceden haşlamaya gerek yok ).
  • Makarna yaprağın üzerine ragout dağıtalım ve onun üzerine beşamel sosu gezdirelim ve tekrar makarna yaprakları yerleştirelim.
  • Toplamda üç kat böyle devam edelim.
  • Son olarak üzerine parmesan ve mozzarella gezdirelim.
  • Fırına verelim ve 20 dakika pişirelim ( üzeri nar gibi kızarması lazım ). Ve ana yemeğiniz hazır. Aşırı lezzetli oldu mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder