Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 -5,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz,kekik,pul biber
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz,mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için sebzeleri robottan geçirip kıyma ile karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekliyoruz, mayalanan hamuru 11-12 bezeye ayırıyoruz (büyüklüğünü isteğe göre ayarlayın).
- Hamuru elimizle ortasına bastırıp açıyoruz, kıymalı harcımızdan ortasına koyup hafifçe bastırarak tamamlıyoruz.
- 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıkınca kenarlarına tereyağ sürüyoruz ( isteğe göre fırına vermeden önce yumurta sarısı sürebilirsiniz )
- Sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder