30 Ağustos 2022 Salı

Cantık Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 -5,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz,kekik,pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz,mayalanmaya bırakıyoruz.
  • İç harcı için sebzeleri robottan geçirip kıyma ile karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ekliyoruz, mayalanan hamuru 11-12 bezeye ayırıyoruz (büyüklüğünü isteğe göre ayarlayın).
  • Hamuru elimizle ortasına bastırıp açıyoruz, kıymalı harcımızdan ortasına koyup hafifçe bastırarak tamamlıyoruz.
  • 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıkınca kenarlarına tereyağ sürüyoruz ( isteğe göre fırına vermeden önce yumurta sarısı sürebilirsiniz )
  • Sıcak servis edip afiyetle yiyebilirsiniz, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder