Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çay (sadece dem)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Sosu için;
- 1.5 bardak çay (sadece dem)
- 1 bardak kek harcı
Nasıl Yapılır?
- Şekeri ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar 1-2 dk çırpıyorum.
- Sıvıyağ, çay ve kakao ekleyip karıştırıyorum.
- Bu karışımdan 1 bardak ayırıyorum.
- En son kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip karıştırıyorum çok sıvı olmasın.
- Yağladığım küçük boy tepsiye döküyorum.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafına koyuyorum.
- O sırada ayırdığım kek karışımına 1. 5 bardak çay ekleyip bir taşım kaynatıyorum.
- En az 20 dk hiç fırının kapağını açmıyorum. Pişmiş mi diye bıçakla kontrol ediyorum bıçak temizse pişmiştir.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dk bekliyorum ve dilimlere ayırıp sosunu iyi çeksin diye çatalla delikler açıyorum en son soğuyan sosu her yerine eşit döküp dinlenmeye bırakıyorum.Afiyet olsun.
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder