Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çay (sadece dem)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Sosu için;
- 1.5 bardak çay (sadece dem)
- 1 bardak kek harcı
Nasıl Yapılır?
- Şekeri ve yumurtayı beyaz köpük olana kadar 1-2 dk çırpıyorum.
- Sıvıyağ, çay ve kakao ekleyip karıştırıyorum.
- Bu karışımdan 1 bardak ayırıyorum.
- En son kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip karıştırıyorum çok sıvı olmasın.
- Yağladığım küçük boy tepsiye döküyorum.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafına koyuyorum.
- O sırada ayırdığım kek karışımına 1. 5 bardak çay ekleyip bir taşım kaynatıyorum.
- En az 20 dk hiç fırının kapağını açmıyorum. Pişmiş mi diye bıçakla kontrol ediyorum bıçak temizse pişmiştir.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dk bekliyorum ve dilimlere ayırıp sosunu iyi çeksin diye çatalla delikler açıyorum en son soğuyan sosu her yerine eşit döküp dinlenmeye bırakıyorum.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder