Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu ve suyu
- Şurup:
- 2 portakal suyu
- 5 çorba kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- 3 yumurta,7 yemek kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi koyu kıvama gelinceye kadar çırpılır.
- Sonra portakal suyu, kabartma tozu ve 7 yemek kaşığı un eklenerek karıştırılır.
- Pişirme kağıdı konan kalıpta üzeri kızarıncaya kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
- İki portakal suyu ve 5 yemek kaşığı şeker ocakta birkaç dakika kaynatılır hafif ılıdıktan sonra soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.
- Tarçın sevenler kekin hamuruna yarım çay kaşığı tarçında ekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder