16 Ağustos 2022 Salı

Karadeniz Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 100 ml ılık süt
  • 1 adet yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 50 ml zeytinyağ
  • 1 kilo un

Üzeri için;

  • 200 gram mozzarella
  • 200 gram kaşar peynir
  • 200 gram çeçil peyniri
  • 200 gram parmesan
  • Tereyağ
  • Susam
  • Yumurta

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur için maya ve şekeri ılık suda kabarana kadar bekletelim.
  • Unu, yağı, tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar 15 dakika yoğuralım.
  • Hamuru istediğiniz büyüklükte eşit parçalara ayırıp daire şeklinde açıp kenarlarını peynir ile doldurup içe katlayalım.
  • Ortasına bolca peynir ekleyelim.
  • 20 dakika bekletip üzerine yumurta sarısı, susam serpip ,tepsiye alıp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişmeye yakın ortasına yumurta kırıp bir küp tereyağ ekleyip 1 dakika daha fırınlayalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder