14 Ağustos 2022 Pazar

Çeşit Çeşit Kış Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr katı yağ (Margarin ya da tereyağ)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı un (Azar azar ekleyin )

    Nasıl Yapılır?

  • oda sıcaklığındaki yumuşak katı yağı yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyin karıştırın unu azar azar ilave edin kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • İki ayrı kurabiye için hamuru iki parçaya ayırın.
  • Birincisine 1 çay kaşığı dolusu zencefil, bir çay kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı susam ekleyin yoğurun.
  • İkincisine 1 yemek kaşığı kakao ekleyin, yoğurun.
  • Yoğrulan hamurları ayrı ayrı streçleyip, buzlukta on beş dakika dinlendirin sonra iki streç film arasına alıp merdaneyle inceltin, kalıplarla kesin streçten dikkatlice çıkarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin fırından çıkınca hemen dokunmayın sıcak olduğu için dağılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder