Malzemeler
- 250 gr katı yağ (Margarin ya da tereyağ)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 su bardağı un (Azar azar ekleyin )
Nasıl Yapılır?
- oda sıcaklığındaki yumuşak katı yağı yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyin karıştırın unu azar azar ilave edin kıvamlı bir hamur yoğurun.
- İki ayrı kurabiye için hamuru iki parçaya ayırın.
- Birincisine 1 çay kaşığı dolusu zencefil, bir çay kaşığı tarçın, bir tatlı kaşığı susam ekleyin yoğurun.
- İkincisine 1 yemek kaşığı kakao ekleyin, yoğurun.
- Yoğrulan hamurları ayrı ayrı streçleyip, buzlukta on beş dakika dinlendirin sonra iki streç film arasına alıp merdaneyle inceltin, kalıplarla kesin streçten dikkatlice çıkarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin fırından çıkınca hemen dokunmayın sıcak olduğu için dağılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder