13 Ağustos 2022 Cumartesi

Meyhane Pilavı Tam Kıvamında Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı bardağı sıcak su
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavaya sıvı yağını ve tereyağını alalım. Ardından küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri atalım soteleyelim soğan ve biberler sotelendikten sonra salçayı ilave edip, kavuralım.
  • Kavrulan salçaya 1 tur yıkadığımız bulguru ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra küp küp doğradığımız domatesi ve baharatlarını ekleyip, karıştıralım.
  • En son sıcak suyunu verelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder