Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (tatlı seviyorsanız 1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Ara kat için;
- 1 poşet kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Karameli için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tuzsuz fıstık
Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta, şeker ve vanilya çırpılır. Sonrasında sıvı yağ ve süt çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştıralım ve yağlanmış tart kalıbına dökelim (borcum da olur)
- 180 derece fırında kontrollü 20 dk pişirilir. Kek ılıyınca kalıptan ters çıkarılır. Eğer borcum kullanacaksanız çevirmeye gerek kalmaz.
- Krem şanti bir çay bardağı sütle çırpılır ve kekin üzerine eşit şekilde yayılır. Karameli için şeker tencereye alınır ve kısık ateşte arada tencereyi sallayarak şekerin tamamen erimesi sağlanır.
- Eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağı eklenir yağ eriyince bir kutu krema eklenir iki dk daha karıştırılarak pürüzsüz bir kıvama gelince ocaktan alınıp üzerine 1 su bardağı fıstık eklenip karıştırılıp soğumaya bırakılır.
- Tamamen soğuyunca kremşantinin üzerine karamel harcı her yerine gezdirilir ve 1 saat dolapta dinlendirilip toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder