21 Ağustos 2022 Pazar

Çikolatalı Snickers Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (tatlı seviyorsanız 1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Ara kat için;

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Karameli için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tuzsuz fıstık

    Nasıl Yapılır?

  • Kek için yumurta, şeker ve vanilya çırpılır. Sonrasında sıvı yağ ve süt çırpılır. Ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştıralım ve yağlanmış tart kalıbına dökelim (borcum da olur)
  • 180 derece fırında kontrollü 20 dk pişirilir. Kek ılıyınca kalıptan ters çıkarılır. Eğer borcum kullanacaksanız çevirmeye gerek kalmaz.
  • Krem şanti bir çay bardağı sütle çırpılır ve kekin üzerine eşit şekilde yayılır. Karameli için şeker tencereye alınır ve kısık ateşte arada tencereyi sallayarak şekerin tamamen erimesi sağlanır.
  • Eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağı eklenir yağ eriyince bir kutu krema eklenir iki dk daha karıştırılarak pürüzsüz bir kıvama gelince ocaktan alınıp üzerine 1 su bardağı fıstık eklenip karıştırılıp soğumaya bırakılır.
  • Tamamen soğuyunca kremşantinin üzerine karamel harcı her yerine gezdirilir ve 1 saat dolapta dinlendirilip toz fıstık veya hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder