21 Ağustos 2022 Pazar

Reçelli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)

Arası için;

  • Reçel

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler konur ve güzelce yoğrulur.
  • Un ve kabartma tozu ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan bir parça alınır ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
  • Bardak ile bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Bir kısmı normal ve bir kısmının ortasına istediğimiz kalıp ile şekil çıkartılır.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Kurabiyeler piştikten sonra düz olan kurabiyeye reçel sürülür üzerine ortasında şekil olan kurabiye kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder