Malzemeler
- 700g çilek
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
- 3-4 yemek kaşığı beyaz sirke
Nasıl Yapılır?
- Çilek kompostosu için öncelikle çileklerimizi güzelce temizleyelim. Bunun için derin bir kabı su ile dolduralım.
- İçerisine beyaz sirke ekleyerek karıştıralım.
- Çileklerimizin yeşil kısımlarını bıçak yardımı ile keselim ve sirkeli su içerisine alalım.
- Tüm çileklerimizi sirkeli su içerisine aldıktan sonra 10 dakika kadar bekletelim.
- Sürenin sonunda çileklerimizi süzgece alalım ve sudan geçirelim.
- Daha sonra uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Ocağın altını açalım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbete çilekleri ve çubuk tarçını ilave ederek çileklerimiz hafif diri kalacak şekilde pişmeye bırakalım. Çileklerimizi çok fazla pişirip yumuşatırsak dağılacaklardır.
- Ocaktan aldığımız kompostomuzu hemen tüketeceksek oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim. Ardından dolaba kaldırarak soğumaya bırakalım.
- Soğuyan çilek kompostosunu kaselere alarak servis edelim. Eğer çilek kompostonuzu kışlık olarak hazırlayacaksanız kaynar haldeyken kavanozlara doldurmalı ve kapaklarını sıkıca kapatarak saklamalısınız. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder