Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet salatalık
- 6-7 adet çeri domates
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İsteğe bağlı sumak
Nasıl Yapılır?
- Semizotu kalın saplarından ayrılıp temizlenir, yıkanır.
- İyice kurutulduktan sonra servis tabağına alınır.
- Piyazlık doğranmış soğan ve doğranmış salatalık üzerine konulur.
- Üzerine doğranmış domatesler eklenir.
- Sos için tüm malzemeler bir kaba alınır ve çırpılır servis öncesinde salata üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder