Malzemeler
️️️ Sos için ️️️
- 3 yemek kaşığı salça (ev salçası kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
️️Köfte için ️️
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu (yoksa ekmek içi)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 büyük soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
- 1 diş sarımsak
️Üzeri için ️
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yanına garnitür olarak
- Domates biber koyabilirsiniz pişirip
- Yoğurt çok yakışır
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftesini yapalım dolaba kaldırın dinlendirin.
- Pideleri küp küp doğrayın servis tabağına alın.
- Diğer taraftan sosunu hazırlayın tencereye sıvı yağ tereyağı ekleyin salçayı ilave edin kavurun.
- Ardından suyunu tuzunu ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısın bi kac dk kaynadıktan sonra kapatın.
- Köfteleri ister varsa ızgara tavada tost makinesi de yada yağda kızartın.
- Tabağa ilk olarak pideyi alın üzerine sostan gezdirin köfteleri dizin görsellerdeki gibi son olarak bol tereyağı kızdırıp üzerinde gezdirin.
- Bursa’nın en meşhur yemeği olur kendisi 🤌 deneyen herkese afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder