8 Ağustos 2022 Pazartesi

Pideli Köfte (Ev Usulü) Tarifi

 

Malzemeler

️️️ Sos için ️️️

  • 3 yemek kaşığı salça (ev salçası kullandım)
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

️️Köfte için ️️

  • 400 gram kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu (yoksa ekmek içi)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 büyük soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
  • 1 diş sarımsak

️Üzeri için ️

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yanına garnitür olarak
  • Domates biber koyabilirsiniz pişirip
  • Yoğurt çok yakışır

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak köftesini yapalım dolaba kaldırın dinlendirin.
  • Pideleri küp küp doğrayın servis tabağına alın.
  • Diğer taraftan sosunu hazırlayın tencereye sıvı yağ tereyağı ekleyin salçayı ilave edin kavurun.
  • Ardından suyunu tuzunu ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısın bi kac dk kaynadıktan sonra kapatın.
  • Köfteleri ister varsa ızgara tavada tost makinesi de yada yağda kızartın.
  • Tabağa ilk olarak pideyi alın üzerine sostan gezdirin köfteleri dizin görsellerdeki gibi son olarak bol tereyağı kızdırıp üzerinde gezdirin.
  • Bursa’nın en meşhur yemeği olur kendisi 🤌 deneyen herkese afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder