Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Mayasız hamurdan kolay pişi tarifi için öncelikle yoğurma kabına yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teli ile çırpalım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Unu eklerken kontrollü olmanız hamurun kıvamını doğru şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır.
- Toparladığımız hamuru daha rahat yoğurabilmek için un serptiğimiz tezgaha alalım. Birkaç dakika daha yoğurarak hamuru büyükçe bir beze haline getirelim.
- Ardından ortadan ikiye keselim. Bir parçasını alarak tekrar beze haline getirelim.
- Hamurumuzu hafif kalın olacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.
- Açtığımız hamuru bir hamur kesme aparatı veya bardak yardımıyla daireler şeklinde keselim.
- İkinci bezeyi de yine aynı şekilde açıp daireler halinde keselim. Bu arada kenarlardan artan hamur parçalarını da tekrar beze hale getirerek tekrar açalım.
- Tüm hamuru şekillendirdikten sonra kızartma aşamasına geçebiliriz. Bunun için küçük bir tencereye bol sıvı yağ alarak kızdıralım.
- Yağ kızdıktan sonra hamurlarımızı yağın içerisine atalım. Pişilerimiz kızardıkça yağın üzerine doğru çıkacaktır.
- Bir maşa yardımıyla çevirerek pişilerin her iki tarafının da güzelce kızarmasını sağlayalım.
- Altın rengini aldıklarında pişilerimizi havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan hamurları da aynı şekilde kızgın yağa atarak pişirmeye devam edelim.
- Hamurlarımızın hepsini kızarttıktan sonra pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder