10 Ağustos 2022 Çarşamba

Çok Kolay Pişi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Mayasız hamurdan kolay pişi tarifi için öncelikle yoğurma kabına yoğurt, yumurta,  sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teli ile çırpalım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş  ekleyerek hamuru yoğuralım. Unu eklerken kontrollü olmanız hamurun kıvamını doğru şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Toparladığımız hamuru daha rahat yoğurabilmek için un serptiğimiz tezgaha alalım. Birkaç dakika daha yoğurarak hamuru büyükçe bir beze haline getirelim.
  • Ardından ortadan ikiye keselim. Bir parçasını alarak tekrar beze haline getirelim.
  • Hamurumuzu hafif kalın olacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.
  • Açtığımız hamuru bir hamur kesme aparatı veya bardak yardımıyla daireler şeklinde keselim.
  • İkinci bezeyi de yine aynı şekilde açıp daireler halinde keselim. Bu arada kenarlardan artan hamur parçalarını da tekrar beze hale getirerek tekrar açalım.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra kızartma aşamasına geçebiliriz. Bunun için küçük bir tencereye bol sıvı yağ alarak kızdıralım.
  • Yağ kızdıktan sonra hamurlarımızı yağın içerisine atalım. Pişilerimiz kızardıkça yağın üzerine doğru çıkacaktır.
  • Bir maşa yardımıyla çevirerek pişilerin her iki tarafının da güzelce kızarmasını sağlayalım.
  • Altın rengini aldıklarında pişilerimizi havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan hamurları da aynı şekilde kızgın yağa atarak pişirmeye devam edelim.
  • Hamurlarımızın hepsini kızarttıktan sonra pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder