Malzemeler
- 300 gram kadar taze fasulye
- 1 adet kapya biberi
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz ,pulbiber, karabiber
- Zeytinyağı
- Sıcak su
- Ve süzme yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri ve kapya biberi incecik jülyen doğrayalım.
- Uygun bir tavaya zeytinyağı alıp ısıtalım.
- Fasulyeleri zeytin yağında biraz soteleyelim.
- Üzerine biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sarımsaklarıda ekleyip karıştıralım.
- Tuzu ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Uygun bir servis tabağına süzme yoğurdumuzu alalım.
- Üzerine pişen hafif ılık haldeki fasulyemizi dökelim.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder