18 Ağustos 2022 Perşembe

Çıtır Börek (Patatesli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı un

İçi için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, pulbiber, tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
  • Patatesleri haşlayın.
  • Patatesler haşlandıktan sonra patates ezici ile patatesler püre kıvamına gelene kadar ezin.
  • Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelenmiş sarımsağı kavurun.
  • Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Püre kıvamına gelen patatesleri soğanların içine ilave edip karıştırın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 1 su bardağı sıvı yağa sirkeyi ilave edip karıştırın.
  • 1 adet yufkayı tezgaha serin yarısının her yerine sostan sürün undan üzerine bir miktar her yerine gelecek şekilde serpin.
  • Üzerini diğer yarısını kapatın.
  • Üzerini tekrar sos ile ıslatın.
  • Tekrar unu her yerine serpin.
  • Katladığınız yufkanın geniş kısmına iç harçtan ekleyip yufkayı katlayın.
  • 4 parmak genişliğinde kesin.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi yapın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder