Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı un
İçi için;
- 3 adet patates
- 1 adet yemeklik soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, pulbiber, tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
- Patatesleri haşlayın.
- Patatesler haşlandıktan sonra patates ezici ile patatesler püre kıvamına gelene kadar ezin.
- Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelenmiş sarımsağı kavurun.
- Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Püre kıvamına gelen patatesleri soğanların içine ilave edip karıştırın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 1 su bardağı sıvı yağa sirkeyi ilave edip karıştırın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serin yarısının her yerine sostan sürün undan üzerine bir miktar her yerine gelecek şekilde serpin.
- Üzerini diğer yarısını kapatın.
- Üzerini tekrar sos ile ıslatın.
- Tekrar unu her yerine serpin.
- Katladığınız yufkanın geniş kısmına iç harçtan ekleyip yufkayı katlayın.
- 4 parmak genişliğinde kesin.
- Tüm yufkalara aynı işlemi yapın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder