18 Ağustos 2022 Perşembe

Katmer Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4.5-5 su bardağı un

Araları için;

  • 75 gram tereyağı

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü, suyu, mayayı ve şekeri karıştırın.
  • Sıvı yağ, yumurta, un ve tuz ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamur mayalanmaya bırakılın ve 7 eşit parçaya bölün. (10 dk dinlendirin).
  • Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve her arayı yağlayın (15 dakika dinlendirin).
  • Dinlenen hamur olabildiğince ince açılır dikdörtgen şekli verilir ve 3e kesilir sonra 4 parmak eninde kesin. 15 dak tepside bekletin.
  • Rulo yapıp üzerine 1 tane yumurta sarısı sürün ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder