18 Ağustos 2022 Perşembe

Kelek Turşusu Tarifi

 


Malzemeler

  • 1.5 kilo kelek

Birer kiloluk kavanoz için;

  • 1 baş sarımsak
  • Her bir kavanoz için 1 dilim limon
  • Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Her bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
  • Her bir kavanoz için 1 çay bardağı sirke ben elma sirkesi
  • Kaynar su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncesinde kelekleri yarım saat sirkeli suda beklettim .
  • Bol su ile duruladım.
  • Baş ve sap kısımlarını kesip keleklere 4 tane derin çizik attım .
  • 1 litrelik kavanozlara önce sarımsak ,sonrasında kekeler sıkıştırarak dizdim.
  • Üzerine sarımsak her kaya tuzu şeker ve sirkeyi ekledim.
  • Kavanozların üzerini tamamen geçecek kadar kaynar su ekleyip kullanılmamış kapakla kapatıp ters çevirelim .
  • 1 gece bu şekilde bekletip sonrasında düzeltip serin güneş girmeyen bir yerde muhafaza edelim.
  • İster 1 hafta sonra açıp tüketin isterseniz kışa kaldırın.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder