Malzemeler
- 1.5 kilo kelek
Birer kiloluk kavanoz için;
- 1 baş sarımsak
- Her bir kavanoz için 1 dilim limon
- Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Her bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı silme toz şeker
- Her bir kavanoz için 1 çay bardağı sirke ben elma sirkesi
- Kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Öncesinde kelekleri yarım saat sirkeli suda beklettim .
- Bol su ile duruladım.
- Baş ve sap kısımlarını kesip keleklere 4 tane derin çizik attım .
- 1 litrelik kavanozlara önce sarımsak ,sonrasında kekeler sıkıştırarak dizdim.
- Üzerine sarımsak her kaya tuzu şeker ve sirkeyi ekledim.
- Kavanozların üzerini tamamen geçecek kadar kaynar su ekleyip kullanılmamış kapakla kapatıp ters çevirelim .
- 1 gece bu şekilde bekletip sonrasında düzeltip serin güneş girmeyen bir yerde muhafaza edelim.
- İster 1 hafta sonra açıp tüketin isterseniz kışa kaldırın.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder