2 Ağustos 2022 Salı

İrmikli Yaz Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağ veya margarin

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya

Çilekli sos için

  • 500 gr çilek
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta

    Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirip üzerine erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kullanacağınız kalıbın altına yayın ve iyice bastırın.
  • Muhallebisi için olan malzemeleri bir tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin ve bisküvili tabanın üzerine döküp eşit şekilde yayın.
  • Buzdolabına kaldırın soğuması için.
  • Çilekleri dörde bölüp bı tencereye alın.
  • Üzerine şeker,su ve nişastayı ekleyip blender dan geçirip ocakta pişirin.
  • Daha sonra muhallebi in üzerine döküp 3-4 saat dolapta bekletin.
  • Servis için istediğiniz şekilde dilimleyip süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder