Malzemeler
Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gr tereyağ veya margarin
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
Çilekli sos için
- 500 gr çilek
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirip üzerine erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kullanacağınız kalıbın altına yayın ve iyice bastırın.
- Muhallebisi için olan malzemeleri bir tencereye alıp karıştıra karıştıra pişirin ve bisküvili tabanın üzerine döküp eşit şekilde yayın.
- Buzdolabına kaldırın soğuması için.
- Çilekleri dörde bölüp bı tencereye alın.
- Üzerine şeker,su ve nişastayı ekleyip blender dan geçirip ocakta pişirin.
- Daha sonra muhallebi in üzerine döküp 3-4 saat dolapta bekletin.
- Servis için istediğiniz şekilde dilimleyip süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder