8 Ağustos 2022 Pazartesi

Çıtır Patatesli Rulo Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç malzemeleri

  • 5 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım silme çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Arasına sürmek için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ

Üzerine dökmek için

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sütÜzeri için
    • Yumurta sarısı
    • Çörekotu veya susam

      Nasıl Yapılır?

    • Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
    • Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup bir tutam tuz atıp haşlayın yumuşayınca alın.
    • Bir tavaya da sıvı yağ ve soğanları koyun kavurun kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin.
    • Haşlanan patatesleri güzelce ezin ve kavurduğunuz soğanları ekleyin karıştırın.
    • Yufkaların arasına sürmek için küçük bir tavada 100 gr tereyağını kısık ateşte eritin ve ocaktan alın içine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
    • Herşey hazır olduktan sonra yufkaları üçgen yufka olucak şekilde keselim ve 1 yufkayı alın
    • İçine yağ karışımını sürün bir yufka daha alıp üzerine koyun onun üzerinde de yağ sürün ve iç harcını yufkanın ortasına koyup yanlardan katlayın ve sıkı şekilde rulo yapıp sarın.
    • İç malzemesi ve yufka bitene kadar bu işleme devam edin.
    • Sonra bir kapta maden suyu ve sütü karıştırın.
    • Sardığınız rulo börekleri derin dikdörtgen bir borcama alın ve sırayla dizin süt ve soda karışımını eşit dökün.
    • 5 dakika bekletin daha sonra çevirin ve diğer tarafını da bir 5 dakika daha bekletin ve sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp ve çörekotu serpin.
    • Önceden ısıttığınız 190°fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder