Malzemeler
Keki için;
- 6adet yumurta (Oda sıcaklığında olması şart)
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Kreması için;
- 600 ml krema
- 500 gr mascarpone
- 350 gr labne peyniri
- 4 adet krema sertleştirici (Şart değil)
- 1 su bardağı şeker
- 5 adet vanilya şekeri
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı çilek reçeli
- Meyve reçeli
- Çilek reçeli
Nasıl Yapılır?
- En önemli püf noktası fırını ilk başta 170 açın ısınsın ve yumurtalar oda sıcaklığında olsun.
- Yumurta ve şekeri yumurtanın rengi açılana kadar 10 dk çırpın ardından süzgeçten unu ve kabartma tozunu eleyerek sadece spatula ile yavaş yavaş alttan üste unu karıştırın çok fazla karıştırırsanız yumurta söner ve kekiniz kabarmaz.
- Eklediğiniz unu yumurtaya yedirmeseniz kekiniz ortasına çöker o yüzden dikkatli bir şekilde karıştırın pasta kalıbını yağlayın ve keki 30 dk 170 derecede pişirin. Kürdan kontrolü yapın kekiniz soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın.
- Tüm krema malzemelerini bir kaba koyun ve çırpın kekinizi 3 parçaya kesin.
- Süt ve reçeli karıştırın kekin her tabanına azar azar dökün ardından biraz reçel sürün ve kremasını ilave edin meyveleri ekleyin.
- Sonra kekin orta kısmını yerleştirin tekrar biraz süt dökün tekrar krema sürün meyve ekleyin reçel sürün en son kekin en üst parçasını koyun biraz süt gezdirin her yerini krema ile kaplayın 1 gece buzdolabında beklettikten sonra meyvelerini dizin.
Kekin arasına;
Not: Mascarpone kullanmayan arkadaşlar bunun yerine 500gr extradan labne kullanabilir. Kalıp ölçüsü 24-26 cm. Kullandığım bardak ölçüm 220 ml.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder