Malzemeler
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 4-5 adet kornişon turşu
- 1 kase dolusu haşlanmış ayıklanmış mısır
- 1 adet kırmızı kapya biber
Yeşillik
- Maydanoz
- Taze nane
- Dereotu
Sosu için;
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
Nasıl Yapılır?
- Maş fasulyesini üzerini geçecek kadar su ile 10-12 dakika haşlayalım.
- Ardından sos için tüm malzemeleri bir bardağa alarak iyice karıştıralım.
- Kapya biberi küp küp doğrayalım.
- Yeşillikleri de ince ince kıyalım ve tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Sosu da üzerine ekleyelim.
- Salatanın sosunu yemeden hemen önce ekleyin.
- Maş fasulyesini 15 dakikadan daha fazla bir sürede haşlamayın biraz dişe gelir bir dokuda olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder