13 Ağustos 2022 Cumartesi

Dereotulu Peynirli Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un (250 ml su bardağı)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, yoğurt, hafif eritilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu, şeker ilave edip yavaş yavaş un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. En son ince doğranmış dereotu karıştırın.
  • Cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlak beze yapalım. Avuç içinde açıp ortasına ister kaşar peyniri, ister beyaz peynir koyup iki ucu birleştirip oval yapıp kapattığımız kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıda yetiştirelim.
  • İsterseniz yuvarlak yaparak için hiçbir şey koymayın. Hepsini yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder