Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. İçine erimiş tereyağı, portakal suyunu (Portakal suyu ve şeker eriyene kadar karıştırılmış) ekleyip karıştıralım.
- Üzerine unu, kabartma tozu, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayalım. Hazırladığımız karışımı içine dökelim kalıbı zemine birkaç defa vurup, önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 45-50 dakika pişirelim.
- Kekimiz piştikten 10-15 dakika sonra keki kalıbından çıkartıp kontrol edelim.
- Tekrar kalıba koyup ıslatalım sonra kalıptan çıkartıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder