13 Ağustos 2022 Cumartesi

Portakal Soslu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. İçine erimiş tereyağı, portakal suyunu (Portakal suyu ve  şeker eriyene kadar karıştırılmış) ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine unu, kabartma tozu, vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
  • Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayalım. Hazırladığımız karışımı içine dökelim kalıbı zemine birkaç defa vurup, önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 45-50 dakika pişirelim.
  • Kekimiz piştikten 10-15 dakika sonra keki kalıbından çıkartıp kontrol edelim.
  • Tekrar kalıba koyup ıslatalım sonra kalıptan çıkartıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder